Новоизбрания председател на УС на БНАКК изнесе лекция във ВВМУ

Инж. Светлин Стоянов, новоизбраният председател на Управителния съвет на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт /БНАКК/ и изпълнителен директор на ККЗ „МТГ Делфин” АД, изнесе лекция в зала 11 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” на 31 март пред студенти и курсанти, ръководството и преподаватели от училището.
Доц. Пейчо Калоянчев, ръководител на Военноморски научноизследователски център при ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и преподавател в катедра „Техническа механика” представи инж. Стоянов, като сподели намерението на катедрата да се постави началото на цикъл от лекции, организирани в учебния план на специалностите „Технология на кораборемонта” и „Корабни машини и механизми”. Доц. Калоянчев обърна внимание, че лекторското обучение ще е от изключителна полза за инженерното внедряване в морската индустрия.
Инж. Стоянов, възпитаник на Морско училище, запозна присъстващите с възможностите на пазара на корабостроенето и кораборемонта в международен и национален мащаб. Той изтъкна факта, че в страната ни този отрасъл все още е жив и значим. Въпреки трудностите , има редица предпоставки браншът да се развива успешно на базата на традициите. Инж. Стоянов изброи предприятията и фирмите , които работят и където нашите възпитаници могат да се реализират след дипломирането си. Той още припомни, че студенти и курсанти от училището могат да осъществяват своята учебна практика и стаж в компания „МТГ Делфин”, която се развива много добре на корабостроителния и кораборемонтния пазар.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.881496958539052.1073741861.233920319963389&type=3]
Публикувано в категория Новини