Благотворителен концерт за Никола Ботев

Никола Ботев е второкурсник във ВВМУ”Н. Вапцаров”, специалност „Корабна радиоелектроника”. Разболява се от коварната болест инфламаторен миофиброобластен тумор.След няколко операции се установява, че Никола Ботев образува метастази в белия дроб. Оказва се, че са необходими още финансови средства, които неговото семейство не може да осигури. На призива да се помогне за лечението на Никола откликват състудентите му от Морското училище. Студентски съвет при ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” с председател Калоян Стоянов излиза с предложението да се организира благотворителен концерт, а ръководството на училището подкрепи благородната инициатива. Концертът премина с висок успех и професионалното участие на актьори, певци и музиканти от София и Варна, които радваха публиката благотворително без хонорар.

В залата на ФКЦ дойдоха хора с различни професии и различни финансови възможности, но с удивителна съпричастност към събитието.

„Не можем да помогнем на всеки, но всеки може да помогне на някого” е казал Роналд Рейгън. Това послание получи всеки на входа на залата като жест на благодарност за подкрепата. Благотворителността е въпрос на чест и морален дълг. „Благотворителността е кауза” каза водещият Свилен Стоянов – актьор от варненския театър. Той и неговата колежка Светлана Жечева също подкрепиха мисията на студентите в подкрепа на Никола  Ботев.

Средствата, събрани от концерта възлизат на 4 200 лв. Продължава призив за набиране на още на

Банкова сметка:

Банка “ОББ” АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
Никола Ботев

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.854492251239523.1073741854.233920319963389&type=3;type=3]

Публикувано в категория Новини