Ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на Никола Вапцаров във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” по повод Патронния празник – 7-ми декември

Министърът на отбраната на Р България Николай Ненчев, вицеадмирал Румен Николов- началник на отбраната на Р България и г-н Илия Налбантов – началник на политическия кабинет на министъра на отбраната взеха участие в тържествата по случай 105-годишнината от рождението на патрона на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Министърът на отбраната прие строя на почетния караул и поздрави курсантите.

       Церемонията пред паметника на Вапцаров започна с обявяването на официалните гости, сред които народни представители от 43-то Народно събрание, вицеадмирал Румен Николов- началник на отбраната на Р България, г-н Илия Налбантов – началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, г-н Стоян Пасев – областен управител на Варненска област, г-н Иван Портних – кмет на Варна, контраадмирал Димитър Денев – командир на Военноморските сили на Р България, контраадмирал  Митко Петев – началник на Военна академия „Г. С. Раковски”, комодор Кирил Михайлов – директор на дирекция „Операции и подготовка”, комодор Мален Чубенков – командир на Военноморска база ВМС, кап. Петър Тухчиев – председател на Асоциацията на възпитаниците Морско училище, г-жа Мая Вапцарова – племенница на поета, районни кметове, ректори и представители на висши училища и научни институции, ръководители на организации и фирми от морския бизнес, доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, бивши началници на училището, граждани и гости на Варна.

    Слово произнесе началникът на Морско училище, капитан ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров, обръщайки се към гостите, студентите, курсантите, преподавателите и служителите от училището по повод патронния празник – рождената дата на големия поет и революционер Никола Вапцаров. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на президента на Р България Росен Плевнелиев, от министър-председателя Бойко Борисов, министри, командири, ректори на висши учебни заведения, директори на учебни заведения от града и страната,  директори на дирекции, учреждения, асоциации.

       Поздравление за празника поднесе и Мая Вапцарова.

Патронният празник завърши с тържествен марш на почетния караул на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров”.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.818493928172689.1073741850.233920319963389&type=3]

Публикувано в категория Новини