Студентски карти

Vizii baners 460x71 NAVAL Academy 20.02.2015-2
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СТУДЕНТСКАТА ЛИЧНА КАРТА
НА ВВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“?

 Новата студентска личнa карта ISIC на Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ е въведена през 2012 година. Тя e одобрена от ръководството на университета и от Министерство на образованието и замества издаваните досега студентски лични карти.

Картата се отличава с името и логото на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и може да се притежава единствено от студентите редовно обучение в този университет.

 

СТУДЕНТСКАТА КАРТА ISIC НА ВВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“ Е УНИКАЛНА СТУДЕНТСКА КАРТА С МНОГО ФУНКЦИИ:

  • студентска лична карта на  ВВМУ;
  • карта за 50% намаление в БДЖ;
  • документ за издаване на абонаментна карта за учащ в „Градски Транспорт Варна“ ЕАД;
  • карта за над 1000 специално договорени преференции в България, най-атрактивните, сред които са в Nike, KFC, кино Арена, оторизираните дистрибутори на APPLE, Lenovo exclusive store, Asics, Converse, Sport Depot, KIX., Playground, Opticlasa, Оптики Vision Express, както и билети с отстъпка за много музикални концерти и фестивали. Всички преференции с ISIC в България можете да разгледате на www.isic.bg;
  • Карта за над 42 000 преференции в чужбина в най-разнообразни области – транспорт, настаняване, музеи и забележителности, ресторанти и барове, пазаруване, кино, атракции и др. Много от преференциите в чужбина са достъпни онлайн и могат да се ползват и от България, например: Microsoft, Avira, The Economist, Education First FREE online language course, British Council FREE IELTS practice test, Western Digital и много други. Всички преференции в чужбина можете да разгледате на www.isic.org;
  • дебитна картa VISA на Банка ДСК с преференциална тарифа за студенти.

СТУДЕНТИТЕ ВЪВ ВВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“ МОГАТ ДА ИЗБЕРАТ СТАНДАРТНА СТУДЕНТСКА КАРТА ИЛИ БАНКОВА СТУДЕНТСКА КАРТА.

 Студентската лична карта на ВВМУ се издава в два варианта:

  • стандартна студентска карта – тя представлява студентска лична карта на ВВМУ + карта за студентски преференции ISIC;
  • банкова студентска карта – тя представлява студентска лична карта на ВВМУ + карта за студентски преференции ISIC + дебитна карта на Банка ДСК.

Разликата между двете карти e банковата функция, както и таксата за издаване или подновяване на картата. Издаването и подновяването на стандартна ISIC карта струва 8 лв., а издаването и подновяването на дебитна DSK ISIC карта струва 6 лв.

 

КЪДЕ СЕ ИЗДАВАТ И ПОДНОВЯВАТ СТУДЕНТСКИТЕ КАРТИ НА ВВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“?

Документи за издаване и подновяване на студентски карти се приемат в Кариерен център във ВВМУ всеки делничен ден от 13.30 до 17 часа.

За издаване на нова карта носете студентска книжка и една снимка паспортен формат.

За подновяване на студентска карта носете студентска книжка.

 

ВАЛИДНОСТ НА СТУДЕНТСКАТА КАРТА НА ВВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“

Валидността на студентските карти е една академична година, считано от 1 септември на текущата до 30 септември на следващата година. Валидността на картата е отбелязана на гърба на картата в полето Validity/Валидност, независимо от вида й: банкова или стандартна (изписва се примерно: 09/2015).

Ако валидността на картата е изтекла, тя се подновява със специален стикер, който се залепя в полето валидност.

Преференциите с  ISIC в България и чужбина могат да се ползват само с валидни карти, т.е. издадени или подновени през настоящата академична година.

Валидността на картата можете да подновите по всяко време на академичната година.